2013. március 5., kedd

Olvasói szakasz - március 6-tól


Olvasóinknak!

Az írók már jól megérdemelt pihenésüket töltik, nincs más hátra, minthogy átvegyétek az ő helyüket. Mostantól rajtatok múlik, melyik történet lesz a kihívás győztese. A történeteket igyekszünk március 6-tól feltölteni. általában 18.00-tól. Ha közbejön valami, jelezzük. Néhány fontos dolgot kell még tisztázni a pontozással kapcsolatban.

A történeteket 1-5-ig lehet pontozni az alábbi szempontok szerint:

 – Mennyire tetszett?
 – Mennyire oldotta meg jól az író a kapott kulcsát?
 – A történet Pitonja számodra (itt arra keressük a választ, milyennek találtad benne Pitont):
 – Mellékszereplők: melyik karakter fogott meg és mennyire?
 – Fogalmazás, olvashatóság:
 – Jár-e büntetőpont az írónak, ha igen, mennyi, és milyen mértékű büntetést szabjon ki rá a prof?( Itt olyasmire gondoltam, hogy kapjon-e az író plusz házpontot, és ha igen, mennyit, ha pedig nem érdemli meg, mehet-e üstöt pucolni, avagy jár-e házpont levonás. Magunk között nagyon aranyos válaszok érkeztek erre a pontra)


Az 1-es értelemszerűen a legrosszabb pont, az ötös a legjobb. Az utolsó pontot nem kell véresen komolyan venni, mellőzzétek a káromkodást, a trágárságot. Ez csak egy játék.
Csak akkor fogadjuk el a pontozásodat, ha minimum három történetet végigpontoztál.

Várjuk tehát a kritizálókat!













6 megjegyzés:

  1. Kedves Szervezők!

    A segítségeteket kérném, ugyanis nem igazán értem a pontozási szempontok közül az utolsót. A többi szempont teljesen világos, de ezt a pontot nem tudom hova tenni, mit értetek az alatt, hogy milyen mértékű büntetést szabjon ki a prof? o.O

    Válaszotokat előre is köszönöm! ^^
    Kyra

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Kyrám!

      Köszönöm a kérdést! Csak olyasmire gondoltam, hogy járna-e plusz házpont az írónak,vagy inkább megérdemelné a büntetőpontokat. Ha tetszett a történet, akkor az író természetesen nem érdemli meg a hagyományos Piton-féle büntetőmunkát, na nem akkor mehet a drága történetíró a professzorhoz. Ide olyasmiket várok, hogy Nagyon tetszett,jár a plusz öt (vagy amennyit ide gondolsz) pont az író házának, vagy elmehet Fricshez üstöt esetleg ágytálat pucolni.

      Törlés
    2. Köszönöm, Emyke, így már világos ez a szempont is. :)

      Törlés
  2. ha van még kérdésetek ezzel kapcsolatban, várom:)

    VálaszTörlés
  3. Jelezném, hogy ezt most így én sem értem... Lepontoztam az első történetet, de akkor ezek szerint nem jól, mert itt ki lettek bővítve a pontozási szempontok/meg lettek változtatva teljesen másra, mint ami a "Határidők"ben található.

    – Mennyire tetszett?
    – Mennyire fogott meg a történetben szereplő Piton-karakter?
    – Milyennek találtad a karaktereket?
    – Egyéb:

    VálaszTörlés
  4. Kedves Smaragd!

    Tökéletesen jó kritikát írtál. Elnézést tőled is, hogy kissé értetlenül fogalmaztam. Igen azt kissé megváltoztattam, mert úgy kevésnek találtam. Remélem, így már érted. Ha akarod az utolsó feltételt pluszban hozzáírhatod, de ha nem, az se baj, az csak plusz, vagy mínusz pontokat jelent. Köszönjük a kritikádat.

    VálaszTörlés