2013. január 27., vasárnap

Félidei jelentés: február közepén

Február közepén majd félidei jelentést kérünk, erről mindenki értesítve lesz, ne feledjétek, március 3-ig van  még bőven időtök írni. 

Aranyhaj és a nagy gubanc


Aranyhaj és a nagy gubanc:

A Disney 50. Egész estés animációs filmje egy Grimm mese (Rapunzel) alapjaira épülve készült el. A történet egy szőke, 70 láb hosszú hajú lányról szól aki egy toronyban elzárva éli életét, mígnem találkozik a cseles, sármos tolvajjal, Flynn Riderrel.


Erre írható akár egy Lunás történet is, de talán beleképzelhető mondjuk egy Draco, vagy Luciusos kiszabadítás is. Snanger alap is lehet, elég, ha Granger hajára gondolunk.


Itt megnézheted: Hát nem igazán találtam meg a teljes filmet. Csak részletekben van meg a youtube-on is. 

Az oroszlánkirály


Az oroszlánkirály:

Az oroszlánkirály a Disney 1994-ben készült egyik legnagyobb bevételt hozó meséje.
Főszereplője Szimba, a kis oroszlán, akinek meg kell tanulnia, hol van a helye „az élet körforgásában” mielőtt számos akadállyal megküzd, hogy ő lehessen a törvényes király.

Nagyon jó severitus írható belőle, akár a szerelemre is lehet építeni. 

Wikipédia




2013. január 20., vasárnap

Bambi


Az 1942-es mesefilm egy könyvadaptáció, Felix Salten regénye alapján készült.


Bambi, egy fiatal őzgida történetét meséli el a születésétől, a felnőtté válásig. Kalandjai során megtapasztalja a magányt, a bánatot, melyet édesanyja elvesztése miatt érez. Miután apja, az erdő Nagyhercege magához veszi, nem marad magára a veszélyes erdőben. Bambit utoléri a szerelem is, és miután megküzd a választottjáért, maga is családot alapít.

A Bambi remek alap lehet egy Lily/Pitonhoz, gondoljatok csak az őzike hatalmas szemeire, és a szerelemre, vagy az erdő Nagyhercegére, de bele lehet gondolni egy severitust is. 










Segítségképp


Néhány szóban rövid leírásokat hozok a mesékről, hátha valaki nem tudja megnézni újra, vagy rég látta és nem emlékszik. Én is elég régen néztem Disney-t, ezért segítségül hívtam a guglit és a Wikit :)

Pinocchio


Walt Disney 1940-ben megjelent egész estés alkotása. Történet egy fabábúról, ami életre kel a csodák éjszakáján. A magányos fafaragó mester, Dzsepetto arra vágyik, hogy legyen egy fia, akinek továbbadhatja a tudását, és ne kelljen többé egyedül élnie. Kifaragja az igencsak élethűre sikeredett fabábút, ami olyan szépre sikerül, hogy azt szeretné, ha pont ilyen fia lenne. Egy tündér meghallja a férfi kívánságát, és egy csillagfényes éjszakán életre kelti a fabábút. Kalandok egész sora veszi kezdetét, próbára téve a kis Pinokkió bátorságát, hűségét és őszinteségét, azokat az erényeket, amelyeket meg kell tanulnia ahhoz, hogy végül igazi kisfiú váljon belőle. Egy bölcs tücsök segíti őt, ám sokszor nem hallgat rá, és a hibáinak következményei lesznek.

Ebből igazi jó severitust lehet írni, vagy egy mentor ficet. Nem minden severitus mentor fic, és fordítva. XD Tehát ha egy ficben például Piton nem Harry apja, csak támogatja őt, az csak mentor fic. 




2013. január 18., péntek

Írói szakasz



Írói szakasz:)

Remélem, már mindenki szeretgeti a kulcsait, vagy elküldte a szervezőket az édesanyjába.
Mégis aki esetleg megakad, nyugodtan írjon, és próbálok segíteni.
Tizenhárom történet készülődik, aminek nagyon örülök, reméljük, mindet meg is kapjuk majd.

S mert sohasem árt ismételni a fontos dátumokat:

Írói szakasz: Január 16. – Március 3. Délig

Félidőben jelentéseket kérünk, de erről majd később. 


Mindenkinek jó munkát kívánnak a szervezők!

2013. január 15., kedd

Kulcsok


Kulcsok:

Egy kihívás nem kihívás kulcsok nélkül. Így arra gondoltunk, hogy a következő kulcsokat kell beleépítenetek a történetekbe:

Mivel egy mesés férfiról van szó, mesébe illő kulcsokat kaptok:

1) Pinoccio
2) Bambi
3) Aranyhaj és a nagy gubanc
4) Hamupipőke
5) A kis hableány
6) A Szépség és a Szörnyeteg
7) Mackótestvér
8) Aladdin
9) Oroszlánkirály
10) Suzy és Tekergő
11) A Notre Dame-i toronyőr
12) Csipkerózsika
13) Hófehérke és a hét törpe
14) Hercules
15) Micimackó

Nem azt várjuk, hogy újraírd a mesét, hanem, hogy emeld át a legfontosabb mondanivalóját, és építsd bele a saját történetedbe. Minden mesének megvan a maga tanulsága, mondanivalója, szeretnénk, ha ez visszaköszönne a történetedben. A címekből már nagyjából bele lehet gondolni, mit lehet kihozni belőle. (Például a Pinoccioba könnyedén beleképzelhetünk egy megható severitust, az Aranyhajba egy vicces, vagy karikás snuciust és így tovább.) Ha a kulccsal kapcsolatban kérdésed van, nyugodtan kérdezz akár e-mail-ben, akár a fórumon. 


2013. január 14., hétfő

Kulcsosztás előtt

Kedves írók!

Még várunk, hátha megérkezik az utolsó két beugró, ha nem történik semmi változás, a baglyok holnap délután öt körül indulnak útnak a kulcsaitokkal. 

Elképzelhető, hogy a téli hideg miatt nem lesznek olyan gyorsak, de várjátok őket bagolycsemegével:D

2013. január 11., péntek

Fórum

A résztvevő írók figyelmébe ajánlom a fórumot, ahol lehet csevegni, új témát nyitni stb...

Közös Fórum


2013. január 10., csütörtök

Kulcs-kérdés

Kedves résztevők!

Nagyon szépen telik a kihívás, sok a jelentkező, nem gondoltam volna, hogy ennyien leszünk. 


Ezért amint megvan a létszám, megkapjátok a kulcsaitokat, és mivel nincsenek csapatok, arra gondoltunk úgy tisztességesebb, ha kipostázzuk őket. 


Nem kell megijedni, szerintem ötletes hozzávalókat kaptok.



És még valami. Próbáljátok betartani a titoktartásra vonatkozó szabályt, és lehetőleg a facebook helyett a fórumon beszélgessetek a kihívás ügyes-bajos dolgairól. Ne áruljátok el nyilvánosan, mit írtok, hiszen ez egy verseny. 

További szép estét:)














2013. január 9., szerda

Határidők


Határidők:

Jelentkezési szakasz: 2013. Január 9-től – január 15. Éjfélig
Írói szakasz: Január 16. – Március 3. Délig
Publikálási szakasz: Március 6.- március 31-ig kisebb szünetekkel.
Olvasói szakasz: április 14-ig.


Szabályok:

Íróknak:

A Piton Kihívásra jelentkező író elfogadja és betartja az alábbi szabályokat:
1) Minimum szószám 2000 szó, Times New Roman betűtípussal, 12-es betűméretben.
2) A mű tartalmát tekintve nem lehet pwp (cselekmény nélküli pornó), ez nem zárja ki az erotikus tartalmat.
3) Titoktartás! Az író elfogadja, hogy a publikálás előtt máshol nem jelentet meg semmiféle részletet az írásából, csak és kizárólag a kihívás lezárása után. Ha ez megtörténik, az írót kizárjuk.
4) A történeteket a pitonkihivas@gmail.com címre várjuk.
5) Bétáztass! A történeteket mindenképp nézesd át egy jó helyesíróval, mielőtt elküldöd nekünk. A nagyon hibás műveket jogunkban áll visszaküldeni.  
6) Egyéni történeteket várunk, amelyek csak és kizárólag erre a kihívásra készültek. A történetekbe lehetőség van képet és zenét beilleszteni, ezekről külön írd meg, hol szeretnéd viszontlátni a művedben.
7) Mindenképp tartsd be a határidőket! Nem áll módunkban más helyett dolgozni. Ha póttörit kell írnunk, nem fogunk könyörögni. Az a történet el fog veszni.

Olvasóknak:

1) A kihívás győztese az a történet lesz, amelyik a legmagasabb pontszámot kapja.
2) A történeteket 1-5-ig lehet pontozni az alábbiak szerint:
 – Mennyire tetszett?
 –  Mennyire fogott meg a történetben szereplő Piton-karakter?
 – Milyennek találtad a karaktereket?
– Egyéb:

Már él a kihívás fóruma, ha jelentkeztél, kérlek regisztrálj be ide:
 http://sgforum.hu/forum.php3?azonosito=Pitonkihivas

Általános tudnivalók, szabályzat



Általános tudnivalók, szabályzat:

A jelentkezésről: várunk mindenkit, aki úgy érzi, szívesen írna kedvenc professzoráról. A jelentkezés a születésnapján, január 9-én veszi kezdetét.
Már él a kihívás e-mail címe: pitonkihivas@gmail.com Ide várunk minden jelentkezőt,  a kihívással kapcsolatos kérdést, javaslatot, nyűgöt.  

A jelentkezéshez írd le:

A Nickneved vagy a neved (ha merengős vagy, akkor a meris nevet):
Életkorod:
Link az eddigi műveidhez (ha nincs, akkor ezt kihagyhatod):
Milyen proffot várhatunk tőled ( Legyen az novella, slash, SS/HG, snarry, snucius, vagy bármi egyéb, kivéve a pwp-t):

A jelentkezésed csak akkor tudjuk elfogadni, ha ezek az adatok megérkezek. Visszaigazolást küldünk.

Nagyjából 15 főt várunk, ha túljelentkezés lesz, akkor bővítjük a kihívást. 

2013. január 8., kedd

Büszkén prezentáljuk a legújabb Piton Kihívást


Kedves muglik, boszorkányok, varázslók, varázslények és kviblik!

Hideggel és hóval beköszöntött az újév. A Roxfortba immár visszatértek a diákok, elkezdődött a tanítás, a nagyterem megtelt élettel.

Dumbledore portré képében idén is hozta a formáját. Úgy érezte, mindenképpen kell valamilyen meglepetést szereznie Perselus Pitonnak, ezért Felhívást tett közzé a Reggeli Prófétában, melyben arra kéri az olvasókat, hogy írjunk Piton professzorról, mutassuk meg a varázsvilágnak, milyen ember ő valójában.
Szerinte méltánytalanul bánt el vele a média, és arra kérte az újság szerkesztőit, hogy tegyék közzé ezeket az írásokat, mert el sem tudják képzelni, mennyien imádják.

Magam örömmel olvastam a felhívásról, hiszen régóta nagy rajongója vagyok a sötét taláros professzornak, úgyhogy Dumbledore kérésén felbuzdulva meghirdetjük a legújabb Piton kihívást.

Itt az ideje, hogy elmerüljünk az ében tekintetében, ujjainkat végigpergessük azokon a puha, fekete tincseken, (amelyek egyáltalán nem zsírosak, én már csak tudom…), hogy lefejtsük gombokkal teli felöltőjét, hogy érezzük a fortyogó bájital illatát, hogy kiélvezzük a nála eltöltött büntetőmunkát, hogy élvezzük hangjának bársonyát, hogy bámuljuk a bájitaltanon, hogy élvezzük, ahogy ő élvezi… oh, bocsánat kissé elkalandoztam!

Várunk tehát minden olyan történetet, amelyek a professzorról szólnak. Mutasd meg milyennek látod őt, milyen szerinted az igazi Perselus Piton. Rajtad múlik milyen színben tűntedet föl a kíváncsi olvasók előtt.

Előre félek, mi lesz, ha ezt Piton professzor megtudja…:)

A szervezők: Emyke és melissakorthner